Pijnlijke nederlaag voor zaalvoetballers van Tigers Roermond

© Getty Images

Roermond -

Na de euforie van de vorige week met de winst op kampioen Hovocubo heeft Tigers Roermond een pijnlijke nederlaag moeten slikken bij het bezoek in Amsterdam aan Lebo: 6-3. De thuisclub bleek veel effectiever in de afwerking van de kansen.

Tjeu Stemkens

Lebo is eenmalig Nederlands kampioen en eindigde in de najaarscompetitie op een gedeelde derde plaats met Tigers. Lebo verloor zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule met dikke cijfers (5-1) van koploper FC Eindhoven. Tigers kende een flitsende start met winst op nummer twee en regerend kampioen Hovocubo (6-4).

De Amsterdammers moesten dit duel winnend afsluiten om bovenin nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Ze hadden dan ook een flitsende start en kwamen met 2-0 voor. De aansluitingstreffer kwam uit een eigen doelpunt, waarna Lebo nog voor nummer drie zorgde. Tigers had in deze periode ook kansen, maar sprong daar slordig mee om. Pas in de slotfase voor de rust liet Tigers zijn tanden zien en kwam door Ishak Belhaj en Aimane M’Rabet nog langszij.

In de tweede helft werd de ouverture van het eerste deel herhaald. Lebo kwam weer uitstekend uit de startblokken en tilde de voorsprong binnen zes minuten naar 6-3. Uiteraard voldoende tijd voor de Roermondse ploeg om terug te komen in de wedstrijd. Maar de spirit die Tigers de vorige week in eigen hal toen ten toon spreidde, bleef nu achterwege. Er werd helemaal niet meer gescoord en de eerste nederlaag in de kampioenspoule was een feit.