Tom Verhaegh maakt nieuwe Nar bekend voor stadhuis Venlo

De nieuwe Nar wordt bij het stadhuis onthuld.© De 3-kes

Venlo -

Wethouder Tom Verhaegh maakt zaterdag 11 februari bekend wie zich dit jaar de Nar van Groot-Venlo mag noemen. De nieuwe heerser van De 3-kes wordt onthuld bij het stadhuis na een korte optocht door de binnenstad.

Marcel van Lier

De onthulling van de Groot Venloosche Nar, rond de klok van 12.30 uur, is het hoogtepunt van De 3-kes Daag. ’s Avonds is er een nieuwe activiteit genaamd Club 3.

De dag begint om 11.45 uur met een optocht, die 27 deelnemers telt. Vertrekpunt is café De Baek. Het uitroepen van de Nar wordt opgeluisterd met muziek van de band Linke Mik en joekskapel Sókkerpáek en is live te volgen via de facebookpagina van De 3-kes.

Varende borrel

Vanaf 13.00 uur is de traditionele Felicitatieborrel op de Maas. Carnavalisten mogen gratis meevaren met de Maashopper. De boot vertrekt vanuit de stadshaven en meert vervolgens in verschillende stadsdelen aan. Het vaarschema staat op www.de3kes.nl.

Club 3 is een clubavond in carnavalssfeer bij café De Lange op de Parade, waar vanaf 21.00 uur de dj’s Serpentinus Willum, Jenn DJ Sid, MaraPonnie, Joeks DJ ChocoToff & Dylan en Non Des Jus draaien. Het is een vervolg op Thoés Dreije Weej Door, de online clubavonden van De 3-kes in het coronaseizoen 2021.