Limburgse hoofdstad krijgt eerste tegelspecialist

Ondernemer Jean Linssen zocht een plek om een tweede tegelspeciaalzaak te openen en ontdekte dat in Maastricht, met 120.000 inwoners geen enkel bedrijf was waar particulieren en bedrijven terecht konden om keramische tegels te bekijken.

Redactie Ondernemen in Limburg

Linssen: “Midden 2022 hadden we expansieplannen. Daarvoor hebben we naar een aantal regio’s gekeken. Vreemd genoeg had Maastricht geen enkel enkele bedrijf waar zowel particulieren als bedrijven keramische tegels konden bekijken. Het vinden van een passende locatie was echter lastig. Toen er een pand aan de Avenue Céramique te koop kwam hebben we niet lang nagedacht. Na een interne verbouwing hebben we daar eind vorig jaar onze showroom geopend,” zegt Jean Linssen.

Vanuit een ruime showroom worden keramische tegels van uitsluitend Italiaanse makelij aangeboden. Naast de tegelshowroom is er ook een filiaal van Intro Vloerencentrum als shop in de shop gevestigd.

De nieuwe winkel met de naam Cérunique heeft een voorraad van 40.000 vierkante meter. Jean Linssen heeft al een tegelzaak in Kerkrade.