Jeugdhulpverlener Ine Aasted-Madsen winnaar Hartenhuis Award

Aasted-Madsen ontving de prijs uit handen van ambassadeur Jörgen Raymann.© stichting Het Vergeten Kind

Kerkrade -

Ine Aasted-Madsen, jeugdbeschermer van Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond heeft de Hartenhuis Award van de stichting Het Vergeten Kind gewonnen.

redactie

De uit Kerkrade afkomstige Aasted-Madsen is één van de drie meest inspirerende hulpverleners, die het verschil maken voor jongeren die uit huis geplaatst zijn en 18 worden.

In de Week van het Vergeten Kind, die plaatsvond van 29 januari tot en met 4 februari, vroeg de stichting aandacht voor jongeren die in de residentiële jeugdzorg verblijven en losgelaten worden op het moment dat ze daar nog niet klaar voor zijn. De aanmoedigingsprijs stond dit jaar in het teken van leeftijdsgrenzen in de jeugdzorg.

„Voor veel jongeren met jeugdzorg zorgt de overgang naar volwassenheid voor stress. Zij zitten lang in onzekerheid over hun woonplek en vertrouwde professionals vallen weg. Niet alleen jongeren, maar ook veel hulpverleners willen dit graag anders en zetten zich enorm in om jongeren niet los te laten voordat ze daar klaar voor zijn. Door een award uit te reiken aan drie hulpverleners die een inspirerend voorbeeld zijn, zet de stichting goede voorbeelden in de spotlight”, aldus de stichting.

Aasted-Madsen ontving de prijs uit handen van ambassadeur Jörgen Raymann.