Roermondse middelbare school en kinderopvang zamelen afgedankte apparaten in voor recycling en Stichting Jarige Job

© Wecycle

Roermond -

Ruim 170 (basis)scholen, waaronder VSO Herman Broerenschool maar ook kinderopvang Keet in de Kerk, deden afgelopen najaar mee aan de jaarlijkse Wecycle scholen inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten.

Silke van Deelen

Dit leverde per school niet alleen afgedankte elektrische apparaten op voor recycling. Namens iedere school doneert Wecycle namelijk verjaardagscadeaus via Stichting Jarige Job aan kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

De Wecycle scholenactie wordt georganiseerd door Stichting OPEN, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland. Jan Vlak, algemeen directeur van Stichting OPEN: „De inzet van scholen is geweldig. Kinderen leren zo duurzaam om te gaan met hun apparaten, soms recyclen, soms een tweede kans geven. Wij noemen dat wecyclen. Dit wordt voor hen een normaal werkwoord.”

Met de donatie van afgedankte elektrische apparaten is ook Stichting Jarige Job gebaat. Deze stichting bezorgt kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: „Deze samenwerking laat zien dat de circulaire en sociale economie heel goed samengaan. Extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat is een toekomstbestendige combinatie.”