Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Gratis reanimatiecursus voor inwoners Gulpen-Wittem

© Pixabay.

Elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen, en het gebeurt meestal thuis. Dan is het geruststellend als iemand uit de buurt kan reanimeren. Een partner, buurvrouw of dorpsgenoot is er immers eerder dan de hulpdiensten. De eerste minuten zijn allesbepalend, snel handelen kan een leven redden. Ook u kunt zo’n levensredder zijn. Reanimeren is namelijk niet moeilijk, iedereen kan het leren.

Aangeboden door gemeente Gulpen-Wittem

Iedereen kan leren reanimerenIedereen kan leren reanimeren, in één avond heeft u het onder de knie. Bovendien kost het u niets. De gemeente betaalt de cursus én de jaarlijkse herhalingsles. De enige voorwaarde is dat u zich bij het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) aanmeldt. Dat schept geen verplichtingen: u kiest zelf op welke tijden u oproepbaar bent of juist niet. Wilt u wel de cursus volgen, maar u niet aansluiten bij het netwerk? Dan betaalt u 30 euro voor de cursus.

Inhoud cursusDe cursus bestaat uit het leren reanimeren van volwassenen, kinderen en baby’s. Er wordt gewerkt met oefenpoppen. Ook krijgt u uitleg over de AED-kasten die in de gemeente hangen.

Hartslag.nu en Marcel Sport Medisch Advies & TrainingOm een Reanimatie Oproep Netwerk (RON) goed te laten functioneren, moet het goed worden opgezet en onderhouden. Dit geldt uiteraard op technisch vlak, maar ook het persoonlijk contact en de informatieverstrekking naar de reanimatie vrijwilligers. De gemeente Gulpen-Wittem maakt hierbij dankbaar gebruik van Hartslag.nu en Marcel Sport Medisch Advies & Training.

Meer informatieMeer informatie over reanimatiecursussen bij u in de buurt vindt u op de website van www.marcelsport.nl onder ‘Reanimatie Oproep Netwerk RON’. Vanaf 13 februari starten nieuwe reanimatiecursussen op diverse locaties in Gulpen-Wittem.