Hulpacties in Limburg voor rampgebied in Turkije: vooral dekens, kleding en verzorgingsartikelen gevraagd

Hulpacties in Limburg voor rampgebied in Turkije: vooral dekens, kleding en verzorgingsartikelen gevraagd.© Track’88

Op verschillende plaatsen in Limburg komen hulpacties van de grond voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.

Redactie

Een overzicht van de nu bekende initiatieven:

Maastricht

De Turkse gemeenschap in Maastricht verzamelt onder meer dekens, schoenen en kleding (schoon of nieuw) voor de slachtoffers. Doneren kan tot woensdag 20.00 uur bij de Twahid-moskee aan de Weustenraadstraat.

Roermond

De Turkse Fathi-moskee in Roermond laat eind van de week een vrachtwagen naar Turkije rijden met basisbehoeften zoals dekens en dikke kleding. Dat kan voor vrijdag worden afgegeven bij de moskee aan de Achilleslaan.

Volg ons liveblog: Dodental aardbevingen Syrië en Turkije boven de 5000

Venlo

Vrijdag vertrekt er vanuit Venlo een vrachtwagen met hulpgoederen naar Turkije. Welkom zijn onder meer beddengoed, verzorgingsmiddelen, schone kleding, warmtelampen en powerbanks. Inzamelpunt: Huiskensstraat 56.

BN’ers roepen op tot steun

Bekende Nederlanders gebruiken hun bereik op social media om mensen te vragen een donatie te doen voor de slachtoffers van de aardbeving in het zuiden van Turkije, bij de grens met Syrië. Onder anderen Chantal Janzen, Kim Feenstra en Miljuschka Witzenhausen delen een oproep van het Rode Kruis.

Panningen

Deze dinsdag tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen spullen worden gebracht naar de Anadolu Moskee, Ruijsstraat 45 in Panningen. Zoals babyluiers, powerbanks, elektrische verwarmingselementen, jassen, sokken, ondergoed, dekens, handschoenen.

Sittard

Fortuna Sittard draagt zaterdag in het uitduel tegen FC Emmen shirtjes waarop de sponsornaam BetCity plaatsmaakt voor Giro 555. Onder dat nummer wordt voor elf samenwerkende hulporganisaties geld ingezameld bij grote rampen, zoals de aardbeving die deze week Turkije en Syrië heeft getroffen. Met het initiatief willen Fortuna en zijn shirtsponsor aandacht vragen voor de situatie in beide landen.

Lees meer: Fortuna Sittard speelt tegen FC Emmen in shirts met ‘Giro 555’ als opdruk en veilt de truitjes na de wedstrijd

Dit bericht wordt aangevuld.