Steun voor volwassenen met kleine beurs in Beek voor deelname aan sport en culturele activiteiten

Afbeelding ter illustratie.© Getty Images

Beek -

De gemeente Beek sluit zich aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Via dit fonds verstrekt de gemeente subsidie aan minima voor deelname aan sportieve en culturele activiteiten.

Paul Dolhain

De subsidie bestaat uit het betalen van de contributie, dan wel lesgeld, en de benodigde attributen, waardoor kunnen mensen met een kleine beurs mee kunnen doen. De gemeente wil met de deelname, naast het plezier dat de doelgroep beleeft aan sport en cultuur, ook stimuleren dat het sociale netwerk wordt uitgebreid, waarmee eenzaamheid wordt tegengegaan.

Het Volwassenenfonds wordt mede gefinancierd door de Provincie Limburg. Beek neemt in 2023 en 2024 deel. In 2024 wordt de deelname van Beek aan het fonds geëvalueerd en zal er een voorstel worden gedaan voor de jaren daarna.

„Iedereen moet mee kunnen doen, óók aan sport en culturele activiteiten. Via Stichting Leergeld ondersteunen we in Beek al jaren de kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Via het Volwassenfonds gaan we dat ook voor volwassenen regelen”, aldus wethouder Thijs van Es.

Lees ook: Beek maakt meer geld vrij voor jeugdzorg, onderhoud openbare ruimte, wmo en verenigingsleven