Wandel voor een Ander: wekelijkse bezinningswandeling in vastentijd

© Klooster Wittem

Wittem -

Klooster Wittem staat tijdens de vastentijd met een wekelijkse bezinningswandeling – van twaalf tot veertien kilometer – stil bij de Vastenactie. De eerste staat gepland op Aswoensdag 22 februari.

Redactie

Onder de noemer Wandel voor een Ander kunnen mensen er een sponsortocht van maken om al lopend geld ophalen voor het goede doel. Dat hoeft overigens niet, want iedereen is welkom, valt op te maken uit de aankondiging. De opbrengst komt volledig ten goede aan vluchtelingen in Zuid-Soedan.

Wie voor de sponsorvariant kiest, kan tegen betaling van tien euro een sponsorkaart kopen, waarop na elke wandeling een pelgrimsstempel wordt gezet. „Elke week gaat de tocht ergens anders naartoe. Soms is het een rondwandeling, soms is er een eindbestemming elders en gaat u met de bus (openbaar vervoer, red.) terug. Elke week staat ter bezinning één van de zeven werken van barmhartigheid centraal, bijvoorbeeld de hongerigen voeden, de naakten kleden of de zieken bezoeken”, schrijft het klooster.

De bezinningswandelingen zijn op woensdagen en beginnen om 08.00 uur met een morgengebed. Na afloop is er een gezamenlijk ontbijt (eigen boterhammen meenemen, red.). Voorafgaand aan eerste tocht worden askruisjes uitgedeeld.