Mechelen tijdens dolle dagen decor van drie optochten

Sfeerimpressie van een eerdere Lempkestocht.© Johannes Timmermans

Mechelen -

Carnavalsverenigingen de Breuzelère en juniorvariant de Breuzelèèrkes uit Mechelen trakteren het dorp tijdens carnaval op maar liefst drie optochten.

Redactie

Zaterdag 18 februari wordt het spits afgebeten met de Lempkestocht. Deze start om 20.11 uur in de Bommerigerweg en trekt daarna door de Meester Beukenweg, het Dokter Janssenplein, de Hoofdstraat, Commandeurstraat, Burgemeester Pappersweg en nogmaals het Dokter Janssenplein de Hoofdstraat. Na afloop wordt gefeest in A gen Sjoël, maar de avond is al uitverkocht.

Een dag later, zondag 19 februari, is de jeugd aan zet. Om 14.30 vertrekt vanaf de parkeerplaats van basisschool Witheim de kinderoptocht door de straten. Route: Hilleshagerweg, Hoofdstraat, Commandeurstraat, Burgemeester Pappersweg, het Dokter Janssenplein en Hoofdstraat, ontbinding voor A gen Sjoeël.

Lees ook: Op steeds meer plekken entree met carnaval: gaan we straks ook betalen voor de optocht?

Maandag 20 februari tot slot, staat de grote optocht op het programma. De stoet vertrekt om 14.11 uur vanuit de Hilleshagerweg en is achtereenvolgens te zien in de Hoofdstraat, Commandeurstraat, Bommerigerweg, Meester Beukenweg, het Dokter Janssenplein, de Hoofdstraat, Commandeurstraat, Burgemeester Pappersweg, het Dokter Janssenplein, de Hoofdstraat en Hilleshagerweg (ontbinding voor gemeenschapszaal A gen Sjoeël).

Wie zich nog wil inschrijven, kan terecht op breuzelere.nl.