Marleen Rutten zet dialectmis in Schaesberg op zondag 19 februari luister bij

Marleen Rutten.© Jeroen Kuit

Schaesberg -

De twaalfde dialectmis in het ‘Sjeeter plat’ op carnavalszondag in de Petrus & Paulus kerk aan de Hoofdstraat in Schaesberg wordt muzikaal luister bijgezet door zangeres Marleen Rutten uit Hunsel.

redactie

De bijzondere viering ging door de toen geldende coronamaatregelen, de afgelopen twee jaar niet door. Het Feskomité Sjeeter Dialekmès is al sinds oktober vorig jaar bezig met de organisatie. Voorganger in de dialectmis is pastoor Freek Jongen.

Tijdens de coronapandemie verloor het comité twee belangrijke krachten: Jo Driessen en Frans Bremen. Bekende persoonlijkheden binnen de Schaesbergse carnaval, die jarenlang hun stempel hebben gedrukt op de totstandkoming van de dialectmis. Aan het begin van de dialectmis wordt het tweetal op gepaste wijze herdacht.

Behalve Marleen Rutten, geven vóór en tijdens de mis ook duo Kortiszonen en sjpasskapel Mit De Moel D’r Aa acte de présence. Aan het einde van de mis zingen leden van D’r Prinseroad Schaesberg gezamenlijk een lied. Het is toegestaan om verkleed naar de viering te komen, bovendien is de kerk feestelijk versierd.

Na de mis is iedereen van harte welkom in het parochiezaaltje en in de feesttent naast de kerk, waar tijdens een gezellig samenzijn gratis poefelen, koffie en andere drankjes worden aangeboden. Accordeonist Roger Vroomen verzorgt dan de muzikale omlijsting.

Aanvang van de mis is om 11.11 uur.