Jongeren gezocht voor project Grensverleggers

Voor de invulling van het project volgen de jongeren de gratis centraal georganiseerde trainingsdagen.© Grensverleggers

Weert -

Jongeren uit Midden-Limburg krijgen de kans om, onder begeleiding van het team en de coaches van Grensverleggers, vanuit Bibliocenter Weert een verbindend project te ontwikkelen, in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Silke van Deelen

Bibliocenter roept jongeren op zich te melden. De enige voorwaarde voor deelname is een volledige inzet tijdens het hele project. Er is geen specifieke voorkennis nodig. Voor de invulling van het project volgen de jongeren gratis trainingsdagen (ter waarde van 2500 euro) op het gebied van samenwerkings-, leiderschaps-, dialoog-, en facilitaire technieken.

De trainingen vinden plaats op 11 en 12 maart en 1 en 2 april in Weert. Met de input gaan ze aan de slag met het organiseren van een lokaal initiatief bij Bibliocenter Weert, gedurende 10 weken, 4 tot 8 uur per week. Dat kan een theaterstuk, talkshow, podcast, workshop, diner of iets anders zijn. Het thema kan bijvoorbeeld gaan over kansengelijkheid, geluk of mentale gezondheid. Tot slot wordt op 20 mei een afsluitend event gehouden waar de resultaten van groepen over het hele land met elkaar gedeeld worden.

„Jongeren krijgen 150 euro onkostenvergoeding, de reiskosten vergoed en budget om een lokaal initiatief te ontwikkelen waarmee ze proberen om werelden bij elkaar te brengen”, aldus een woordvoerster. „Daarmee krijgen jongeren dé kans zich te ontwikkelen, iets goeds te betekenen voor hun omgeving en het verschil te maken.”

Ben (of ken) jij de enthousiaste jongere die wil deelnemen? Aanmelden/meer informatie op www.bibliocenter.nl/grensverleggers.