Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees. Bekijk onze abonnementen >

Candy jaagt droom na met zaak in Sittard: kinderkleding uitzoeken onder het genot van een kop koffie en een gebakje

Candy Wijnen bouwt in hartje Sittard aan haar kindvriendelijke zaak, die in maart open moet gaan. Hier met haar kinderen Juul (onder) en Ella (boven).© Annemiek Mommers

Sittard -

Candy Wijnen ziet een lang gekoesterde wens uitkomen met het openen van haar eigen kindermode- annex horecazaak. Waarmee ze ook een beetje terugkomt bij haar eerste baantje.

Geertjan Claessens

Kleding uitzoeken voor de kleintjes terwijl die aan het ravotten zijn. En bijkletsen met vriendinnen bij een kop koffie en een gebakje, broodje of pannenkoek. Een zaak waar dat kan is er nog niet in hartje Sittard, bedacht Candy Wijnen. Dus besloot ze zo’n winkel te beginnen. Waarmee een lang gekoesterde droom uitkomt. „Zo kunnen we ook iets doen aan de leegstand in de stad.”

Lees ook: Limburgse lobby: toestaan combinatie winkel en horeca noodzaak om winkelgebieden vitaal te houden

Het kan snel gaat. „Wat, in maart al? Toen ik hoorde dat de zaak dan al open kan, moest ik wel even slikken. Ik dacht eerder aan het najaar, maar nu doe ik er alles aan om voor Sint Joep te kunnen starten.” Het is voor Wijnen nog wat onwerkelijk dat haar zaak Cotton Candy komende maand al uit de startblokken gaat. Nog niet zo lang geleden zegde ze haar baan als verpleegkundige op om voor zichzelf te beginnen.

Voor een 30-jarige heeft Wijnen al een behoorlijke carrière achter de rug. Die loopbaan begon op haar vijftiende met een bijbaantje in de horeca, waarna ze in de keuken stond van het inmiddels opgeheven restaurant Soho en in Schtad Zitterd. De lange werkdagen bleken moeilijk te combineren met het opvoeden van kleine kinderen. Dus stapte de Sittardse over naar de zorg.

Na enkele jaren bij Zuyderland in de verpleging gewerkt te hebben, kwam tijdens haar zwangerschapsverlof haar oude droom weer bovendrijven. Waarop ze besloot die waar te maken. Met hulp van de gemeente, het starterscentrum en stichting Streetwise schreef ze een plan. En hoewel die stichting haar adviseerde nog even te wachten tot het papierwerk geregeld was, vond ze via Funda Business een pand dat net vrijkwam in hartje stad, dat helemaal paste. „Het voelde goed. Er is veel licht, net als in ons huis. En de ruimte is breed.”

Lees ook: Limburgse succesmethode van Streetwise tegen winkelleegstand ook uitgerold in andere provincies: ‘Toch valt ook hier nog veel te doen’

Daar wordt nu met man en macht gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. De bar is er al, maar er moet nog veel gebeuren. Met de nieuwe opzet keert Wijnen weer deels terug in de horeca, maar dan zonder nachtwerk. Van dàg horeca naar daghoreca dus. „Ik vind het erg spannend. Voorlopig sta ik alleen in de zaak, maar op drukke dagen kunnen mijn moeder en mijn man bijspringen.” Wat is het plan B? „Daar wil ik liever niet over nadenken. Ik ga ervan uit dat het lukt. Hier is gewoon behoefte aan, hoor ik van veel mensen die ik ken. Met dit concept moet het een succes worden.”