Weertenaar Kaj Geenen van Bevo voor het eerst op longlist Oranje

Staffan Olsson.© ANP / EPA

Maastricht -

Weertenaar Kaj Geenen is voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van handbalbondscoach Staffan Olsson.

Redactie

De 19-jarige linkerhoekspeler van Herpertz Bevo HC staat op een lijst van 33 die Olsson heeft opgesteld voor het vervolg van de EK-kwalificatiereeks. Oranje neemt het in een tweeluik op tegen Kroatië. Later deze maand maakt Olsson de definitieve selectie bekend.

De bondscoach zoekt een vervanger voor de gestopte linkerhoekspeler Jeffrey Boomhouwer, en ziet in Geenen een kandidaat. Ook zijn Bevo-teamgenoten Niels Poot en Arjan Versteijnen staan op de lijst. Kembit-Lions heeft met Rob Schmeits, Ids Eussen en Luca van Straaten drie spelers op de voorlopige lijst. Jasper Adams beëindigde vorige maand op het WK zijn interlandcarrière.

Dat deed Iso Sluijters ook, maar die staat wel op de longlist. In principe is hij niet beschikbaar, maar bij eventuele blessures is hij bereid om deel uit te maken van de ploeg.

Ook de Limburgers Tim Claessens, Evert Kooijman, Kaj Smits, Jorn Smits, Ivar Stavast en Luc Steins staan op de longlist.

Nederland speelt op 8 maart in Eindhoven tegen Kroatië. Op 12 maart is het tweede treffen in het Kroatische Osijek.

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson is de kwalificatiereeks voor het EK 2024 begonnen met een nipte overwinning op België (25-24). De uitwedstrijd tegen Griekenland ging verloren met 32-28.

De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.