Echtpaar Bron-Moonen 65 jaar getrouwd: ‘Karl vroeg me tijdens een van onze wandelingen ten huwelijk’

Het briljanten echtpaar Bron-Moonen.© Peter Trompetter

Kerkrade/Schaesberg -

Echtpaar Bron-Moonen dat 65 jaar is getrouwd werd door burgemeester Petra Dassen gefeliciteerd met hun briljanten huwelijk.

redactie

Karl Bron (91) en echtgenote Mia Moonen (89) trouwden op 6 februari 1958 in het gemeentehuis van Schaesberg voor de wet. De twee leerden elkaar in 1956 kennen op de kermis in hetzelfde Schaesberg. Het stel heeft een zoon (62) en een dochter (58). Ook zijn ze grootouders van een kleinzoon van 26 jaar. „Van liefde op het eerste gezicht was geen sprake”, weet Mia te vertellen. „We waren wel onafscheidelijk en gingen regelmatig naar het Streeperkruis om te dansen. Ook wandelden we veel en tijdens één van die wandelingen vroeg Karl me ten huwelijk.”

Karl heeft 25 jaar als houwer ondergronds op de Oranje Nassaumijn ll in Schaesberg gewerkt. Na de mijnsluiting was hij tot zijn pensioen werkzaam bij metaalfabriek Nefram. Mia was tot haar trouwen in 1958 kantoorbediende. Karl Bron trad na de Tweede Wereldoorlog met succes op als tonprater en buuttnereedner. Samen met Bert Naedenoen, onder meer bekend van de Globetrotters, startte hij in 1964 het komisch duo Angerhoave.

Het echtpaar woont sinds bijna vijf jaar in verzorgingstehuis Firenschat in Terwinselen en heeft het daar prima naar de zin. Mia neemt geregeld deel aan de activiteiten in de aula. Ze bakt koekjes en kient heel graag.