Fortuna Sittard speelt tegen FC Emmen in shirts met ‘Giro 555’ als opdruk en veilt de truitjes na de wedstrijd

Op de zwarte uitshirts van Fortuna Sittard staat zaterdag ‘Giro 555’.© Pro Shots -Niels Boersema

Sittard -

Fortuna Sittard draagt zaterdag in het uitduel tegen FC Emmen shirtjes waarop de sponsornaam BetCity plaatsmaakt voor Giro 555.

Rob Sporken

Onder dat nummer wordt voor elf samenwerkende hulporganisaties geld ingezameld bij grote rampen, zoals de aardbeving die deze week Turkije en Syrië heeft getroffen. Met het initiatief willen Fortuna en zijn shirtsponsor aandacht vragen voor de situatie in beide landen.

Nauwe banden

Fortuna heeft met de Turkse voorzitter Isitan Gün, technisch adviseur Ogan Tarhan adviseur en vier spelers in de selectie met een Turks paspoort (Burak Yilmaz, Oguzhan Özyakup, Dogan Erdogan en Tuna Tasci) nauwe banden met het getroffen land. Ook de toekomstige grootaandeelhouders Atilla Aytekin en Umut Akpinar hebben Turkse roots.

„Een ramp als deze raakt ons allemaal”, aldus Gün. „Dichtbij of ver weg. Met deze actie willen we als club een bijdrage leveren om de getroffenen te helpen. Groot of klein, elke vorm van steun helpt.”

De speciale (zwarte) uitshirts zullen na afloop van het duel geveild worden via Match Worn Shirts. De opbrengst uit die veiling zal ten goede komen aan Giro 555.

Lees ook: Oud-prof Fuat Usta roept Yilmaz (Fortuna) en Kökçü (Feyenoord) op om benefietwedstrijd voor Turkije en Syrië op touw te zetten

Luister ook naar de voetbalpodcast van De Limburger.

Het leek wel of ze bij VVV de verkeerde vier van AZ hebben overgenomen.© De Limburger