Op de plek waar ooit supermarkten zouden komen, komt een ontwikkelaar van medische vruchtbaarheidsmiddelen

Een ‘artist impression’ van hoe het distributiecentrum eruit moet komen te zien.© Panattoni

Roermond -

In een van de twee distributiecentra op De Grinderij tussen Linne en Roermond komt CooperSurgical te zitten. Dit Amerikaanse bedrijf houdt zich vooral bezig met vruchtbaarheid.

Rob Dieleman

Jaren geleden was het plan om op het bedrijventerrein, voorheen een grindfabriek, supermarkten te vestigen. Dat idee was echter niet vernieuwend genoeg en er kwam verzet vanuit de gemeente Maasgouw. Die wilde niet dat de Jan Linders uit Linne zou vertrekken. Uiteindelijk werd het plan afgeschoten.

Lees ook: Bedrijventerreinen Midden-Limburg bijna vol: in de rij voor een kavel

Panattoni Park

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) verkocht later het terrein aan ontwikkelaar Panattoni. Die heeft het gebied inmiddels Panattoni Park Roermond gedoopt en is bezig met de bouw van twee distributiecentra. In eentje daarvan, 18.000 vierkante meter groot, komt CooperSurgical te zitten, maakt Panottoni bekend.

Het Amerikaanse bedrijf richt met name op vruchtbaarheidsgeneeskunde. Zo ontwikkelt CooperSurgical vruchtbaarheidsbehandelingen, -testen en -apparatuur voor zorgprofessionals. Het bedrijf heeft een huurcontract voor meerdere jaren getekend.