In totaal 23 schoolteams nemen deel aan Kinjer OLS 2023

‘t Ummeke, de prijs voor de winnaar van het Kinjer OLS.© archief De Limburger

Born -

Het Kinjer OLS in Born telt dit jaar 25 deelnemende scholen. Daarvan doen er vier mee in een samengesteld team, waardoor er op 27 juni in totaal 23 schoolteams actief strijden om ‘t Ummeke, het kleine broertje van D’n Um.

Silke van Deelen

,,Dat is een mooi aantal, zeker als je bedenkt dat tijdens het vorige OLS zes teams minder meededen,” zegt Sven van Sloun, voorzitter van de werkgroep Kinjer OLS. De scholen die meedoen zijn inmiddels samen met ervaren schutters van de plaatselijke schutterijen volop bezig met de voorbereidingen voor het Kinjer OLS. „Denk daarbij aan het maken van kleding, muziekinstrumenten en andere attributen. En natuurlijk wordt er geoefend met marcheren en schieten.”

OLS-feestterrein in Born

De loting voor het Kinjer OLS is op 23 maart, in het OLS-huis in Born. Dan wordt onder meer de optochtvolgorde bepaald. Het Kinjer OLS wordt gehouden op de dinsdag voor het reguliere OLS. Plaats van handeling is het OLS-feestterrein in Born aan de Groenstraat. De optochtroute loopt uiteraard ook door Born en is één kilometer lang. Net als bij het gewone OLS, is er een defilé tijdens de optocht. De schietwedstrijden worden gehouden met windbuksen.

Deelnemende basisscholen

Dit zijn de basisscholen die meedoen aan het Kinjer OLS: De Kingbeek Grevenbicht, De Driehoek Bocholt (België), De Kei Beek (België), St. Hubertusschool Herten, De Bron Neerbeek, In ‘t park Susteren, De Kwir Neer, De Hovenier Montfort, De draaiende wieken Posterholt, De Zjwiek Roggel, St. Jozef Merkelbeek, De Berensprong Herkenbosch, St. Dionysius Schinnen, Swentibold en De Wissel Born, De Vlieger Kaulille (België), De Maaskei Urmond, Het Avontuur Buchten, De Leeuwerik Einighausen, De Kameleon en De Samensprong Grubbenvorst, Den Doelhof Meijel, Triangel Linne, Cluster HIN Hunsel en De Lemborgh Limbricht.