Bram buuttekampioen met ‘Bram Bimbam de Kinderburgemeister’, Jop met ‘Jop de wazelaer as vakantiemenke’

Kersvers jeugd buuttekampioen Bram van den Hombergh.© LVKA

Susteren -

‘Bram Bimbam de Kinderburgemeister.’ Met die buut is Bram van den Hombergh uit Velden zaterdag Limburgs Jeugd-Buuttekampioen 2023 geworden. Jop de Wazelaer (14) uit Venlo werd kampioen bij de jeugd vanaf 13 jaar met zijn buut ‘Jop de wazelaer as vakantiemenke’.

Redactie

De titel is voor Bram de bekroning op zijn eerste jaar als jeugdige artiest in de buutteton. Hij is leerling van Basisschool De Startbaan in Velden, actief Gekke Maondaagvierder en deelnemer aan de Gekke Maondaagoptocht en (jeugd)zittingen, en wil later komiek worden, net als zijn idool André van Duin.

Jop de Wazelaer is al enkele jaren actief als buuttereedner. In de coronaperiode stak hij mensen een hart onder de riem door voor ze op te treden. „Veel mensen hebben verdriet of voelen zich eenzaam. Ik wilde ze weer een beetje laten lachen”, zei hij juli 2020 als 12-jarige in een interview met VIA.

Lees ook: Jop de Wazelaer wil mensen weer een beetje laten lachen

De Limburgse Jeugd-Buuttekampioenschappen zijn een initiatief van de Limburgse Vereniging van Karnevals Artiesten (LVKA). De titelstrijd werd gehouden in Zaal Mirage in Susteren.