Burgemeester Leontien Kompier van Venray huldigt ‘haar’ LVK-winnaars Tamara en Stef Koonings uit Ysselsteyn

Burgemeester Leontien Kompier zet Tamara en Stef Koonings (met oorkonde) in het zonnetje. Team Pruuf Mar en de tekstschrijvers Mark van Mullecom en Jerom Lenders waren ook aanwezig bij de huldiging in het gemeentehuis.© gemeente Venray

Venray -

Tamara en Stef Koonings uit Ysselsteyn, winnaars het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), ontvingen woensdagavond uit handen van burgemeester Leontien Kompier het Ereblijk van Venray.

Leon Janssen

De 47ste finale van het LVK werd vrijdagavond 3 februari gewonnen door Pruuf Mar uit Ysselsteyn. Met het nummer Ojjem Blieve Hale waren 76 punten ruim genoeg om de negentien overige finalisten achter zich te laten. Ze zijn daarmee de opvolger van het duo Bjorn en Mieke dat vorig jaar de liedjeswedstrijd won.

Reden voor de gemeente om het duo op het gemeentehuis in het zonnetje te zetten en het te onderscheiden met de Ereblijk van de gemeente.

Lees ook: Slaaptekort, honderden appjes en het huis vol met gasten, Pruuf Mar uit Ysselsteyn geniet van LVK-zege: ‘Ik denk dat ik de hele school maar trakteer op chips, hoewel...’

De LVK-finale vond plaats in het feestpaviljoen op industrieterrein De Blakt in Oostrum. Maar liefst zevenduizend carnavalsliefhebbers woonden de finale bij. De gemeente Venray was met drie finalisten uitstekend vertegenwoordigd. Pruuf Mar uit Ysselsteyn kwam als eerste van de twintig finalisten aan de beurt met hun liedje Ojjem Blieve Hale.