Tourwinnaar Pogacar op voorlopige startlijst Amstel Gold Race

Tadej Pogacar.© ANP / EPA

Maastricht -

De Sloveense wielrenner Tadej Pogacar komt in april mogelijk naar Limburg. De naam van de tweevoudig winnaar van de Tour de France staat op de voorlopige startlijst voor de Amstel Gold Race, de Nederlandse klassieker die op zondag 16 april wordt verreden. Pogacar deed alleen in 2019 mee aan de Gold Race. Hij stapte toen tijdens de koers af.

Redactie

De nu 24-jarige Sloveen brak later dat jaar door in de Ronde van Spanje en won sindsdien onder meer twee keer de Tour de France en prestigieuze koersen als de Ronde van Lombardije (twee keer), Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik.

Zijn ploeg UAE Team Emirates heeft zeven renners op de voorlopige startlijst gezet, onder wie naast Pogacar ook de Nederlander Sjoerd Bax, de Belg Tim Wellens en de momenteel geblesseerde Zwitser Marc Hirschi. Het is hoogst onzeker of Hirschi op 16 april aan de start staat in Maastricht. De Zwitser liep vorige week bij een val in de Ronde van de Algarve een gebroken spaakbeen op. Team Emirates maakte toen bekend dat Hirschi naar verwachting acht weken is uitgeschakeld.