Beleef ‘Broadway aan de Maas’ in Maastricht

© Theater aan het Vrijthof.

Broadway in New York en West End in Londen: waar denken we dan aan? Musicals, natuurlijk. Dit zijn echter niet de enige plekken in de wereld waar je kunt genieten van een heerlijk musicalbezoek. Maastricht is namelijk ‘Broadway aan de Maas’. Theater aan het Vrijthof kent een lange traditie van grote shows en musicals. Dit jaar staan Les Misérables, Grease en MAMMA MIA! op de planken.

Aangeboden door Theater aan het Vrijthof

Les Mis’ of ‘Les Miz’ is de langstlopende musical ter wereld. De voorstelling draait avond aan avond in het Londense West End, maar vanaf half april 2023 is de bekroonde Britse productie te zien in Maastricht. De nieuwe Nederlandse versie van het beroemde stuk is opgepoetst, rauwer en meer van deze tijd. Het meeslepende verhaal wordt ondersteund door de magistrale muziek van Claude-Michel Schönberg met nummers als ‘I Dreamed A Dream’, ‘One Day More’, ‘Bring Him Home’ en ‘Do You Hear The People Sing’. De hoofdrollen worden gespeeld door Milan van Waardenburg als Jean Valjean (o.a. Anastasia en Frozen in Hamburg) en Freek Bartels (o.a. Diana en zonen, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat) als diens opponent Javert. Vajèn van den Bosch (o.a. Kinky Boots en Wicked in Hamburg) speelt Éponine en Ellen Pieters is Madame Thénardier. Channah Hewitt vertolkt de rol van Fantine, Mark Roy Luykx is studentenleider Enjolaras en Sem Gerristma is Cosette.

Grease is een waar fenomeen. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd ook in ons land een begrip door de film met John Travolta en Olivia Newton-John, die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. Om die verjaardag te vieren komt een nieuwe, frisse versie van deze musical in mei en juni 2023 naar Maastricht. Het wordt een feest voor jong en oud met een cast van 26 talenten, waaronder Tristan van der Lingen als Danny en Danique Graanoogst als Sandy. William Spaaij speelt Vince Fontaine en Marjolijn Touw vertolkt de rol van Miss Lynch. Een live orkest brengt geliefde hits als ‘You’re The One That I Want’, ‘Greased Lightning’ en ‘Hopelessly Devoted To You’. Het worden onvergetelijke Summer Nights aan het Vrijthof.

De internationale musicalsensatie MAMMA MIA! komt in november 2023 terug naar het theater in een gloednieuwe versie en met een ‘all star cast’. De Limburgse Brigitte Heitzer vertolkt de rol van Donna en René van Kooten speelt Sam. Ook de grootste hits van popgroep ABBA als ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en natuurlijk ‘Mamma Mia’ komen voorbij. Wereldwijd trok de productie ruim 60 miljoen bezoekers en werd in 22 talen opgevoerd. De musical vertelt het verhaal van de alleenstaande moeder Donna, die een hotel runt op het Griekse eiland Kalokairi. Haar twintigjarige dochter Sophie staat op het punt te trouwen, maar ze wil voor het huwelijk dolgraag weten wie nu eigenlijk haar vader is. Dan keren drie oude liefdes van Donna plotseling terug in haar leven. Maar wie is de vader van Sophie? Bereid je voor op een verhaal vol romantiek, nostalgie, heerlijke hits en een flinke dosis humor.

Wil jij ook genieten van een uitstapje naar ‘Broadway aan de Maas’? Tickets voor de drie musicals zijn verkrijgbaar op de website van Theater aan het Vrijthof.