Max Verstappen sluit ochtendsessie af met snelste rondetijd

Verstappen in Bahrein.© ANP / EPA

Max Verstappen kan met een tevreden gevoel gaan lunchen. De Limburger kende op het Bahrain International Circuit een vrij probleemloze ochtend waarin hij 71 rondjes reed met zijn nieuw RB19. Verstappen sloot de sessie als snelste af met een tijd van 1:32.959.

Jack Martens

Ook al zeggen rondetijden in deze fase natuurlijk nog helemaal niets: feit is dat de ochtendsessie van Max Verstappen uiterst productief was met 69 rondes. Alleen Carlos Sainz (72) en Alexander Albon (74) gingen vaker rond.

De eerste oefenrondjes van alle teams gingen gepaard zonder al te grote problemen. Alleen Felipe Drugovich die tijdens de testdagen de geblesseerde Lance Stroll vervangt, schoot al vrij snel van het circuit af waarmee hij een rode vlag veroorzaakte. Het was ook direct de enige neutralisatie.

Snelste tijd

Verstappen noteerde dus de snelste tijd voor Carlos Sainz die bijna drietienden moest toegeven op de Limburger. Alexander Albon zat daar nipt achter op de derde plaats.

Na de pauze kruipt Verstappen opnieuw achter het stuur van de RB19 die verrassend veel lijkt op de bolide van een jaar eerder. Velen keken uit naar het moment dat de tweevoudig wereldkampioen zijn bolide voor het eerst aan de wereld ging tonen omdat tijdens de zogenoemde carlaunch enkele weken geleden de versie van 2022 werd geshowd. Op enkele aanpassingen na ziet de auto er op het oog nagenoeg hetzelfde uit.

Lees ook: Dit moet je weten over de F1-test in Bahrein: extreem weinig baantijd en één team showt regelrechte kopie van oppermachtige Red Bull-bolide