Terugslag voor Braken, aanvoerder niet inzetbaar tegen TOP Oss

Sven Braken wordt vrijdagavond uit voorzorg aan de kant gehouden.© Laurens Eggen

Venlo -

Een fikse domper voor VVV-spits Sven Braken. De aanvoerder en gedeeld clubtopscorer van de Venlonaren mist de wedstrijd vrijdagavond (20.00 uur) tegen TOP Oss. De Maastrichtenaar heeft een terugslag gekregen.

Qasim Hakim

Braken was op de weg terug en viel al twee keer in. Eerst een kleine twintig minuten tegen Heracles (3-1 winst) en vorige week in en tegen Dordrecht (1-2 winst) een half uur.

Braken wordt tegen TOP uit voorzorg aan de kant gehouden, zodat hij er volgende week tegen MVV wel bij kan zijn.

Naast Braken kan trainer Rick Kruys tegen TOP niet beschikken over Carl Johansson, Levi Smans, Thijme Verheijen en Robert Klaasen. Laatstgenoemde sluit maandag weer aan bij de selectie. „Carl en Levi zijn ziek. Thijme ook, maar hij is daarnaast al langere tijd geblesseerd.” De VVV-coach wanhoopt niet. „Nee, zeker niet. We hebben genoeg wisselmogelijkheden. Dat komt ook doordat we ons in de winterstop hebben versterkt. Er is maar één doel: winnen. Het zal weer lastig worden, omdat ik verwacht dat TOP zich ver terug gaat laten zakken.”

VVV - TOP Oss, vrijdagavond 20.00 uur

Vermoedelijke opstelling: Van der Gouw; Dekker, Koglin, Ketting, Janssen; Sedlacek, Kluskens, De Boer; Berden, Venema en Allouch.

Afwezig: Smans (ziek), Braken (geblesseerd), Verheijen (geblesseerd), Klaasen (geblesseerd) en Johansson (ziek).