Vrachtwagen vat met 22 ton kaas vlam op A67 bij Helden: snelweg richting Eindhoven deel van zaterdag nog dicht

Vrachtwagen vat vlam op A67 bij Helden: snelweg in beide richtingen dicht.© Track’88

Helden -

Op de A67 richting Eindhoven ter hoogte van de afrit Helden is vrijdagmiddag een vrachtwagen in brand gevlogen. De snelweg was daardoor in beide richtingen afgesloten.

Redactie

Het ingesloten verkeer richting Venlo kan sinds 14.45 uur via een rijbaan langs de brand rijden. Als die file is ‘weggewerkt’, gaat de snelweg opnieuw dicht. Sinds iets na 17.00 uur kan verkeer in de richting naar Venlo weer gebruikmaken van alle rijbanen.

Dat geldt niet voor verkeer richting Eindhoven. De snelweg blijft tot zeker zaterdag in de loop van de dag gesloten, omdat de bodem bevuild is geraakt en gesaneerd moet worden. Rijkswaterstaat is daarnaast bezig met andere herstelwerkzaamheden.

Het incident gebeurde rond 13.15 uur, waarna de hulpdiensten snel ter plekke zijn gekomen. De brandweer is flink uitgerukt om de brand onder controle te krijgen; er was veel rookontwikkeling. De chauffeur raakte niet gewond en is ongedeerd uit de cabine kunnen komen. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een technisch mankement.

22 ton kaas

Om de brand op een veilige manier te kunnen blussen moest de snelweg in beide richtingen worden afgesloten. Het is volgens Rijkswaterstaat een flinke klus om de brand te blussen. In de vrachtwagen zat 22 ton kaas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.