Max Verstappen moet door olielek lang toekijken op tweede testdag in Bahrein

© Getty Images

SAKHIR -

Na twee dagen testen zit het werk van Max Verstappen erop. De Limburger kon na een productieve ochtend voor Sergio Pérez aanvankelijk een stuk minder kilometers afleggen. Een olielek in de RB19 was daarvan de oorzaak. Dankzij een korte eindsprint klokte hij alsnog de tweede tijd.

Jack Martens

Terwijl zijn team vrijdagochtend in alle vroegte naar het Bahrain International Circuit toog, mocht Max Verstappen in het hotel achterblijven. Hij kreeg wat extra rust nadat hij op de openingsdag maar liefst 157 rondes zijn RB19 de sporen had gegeven. Terwijl Sergio Pérez de ochtendsessie voor zijn rekening nam, arriveerde Verstappen rond het middaguur in de paddock om zich klaar te maken voor zijn laatste sessie van de driedaagse test.

Lunch

Waar Verstappen een uiterst productieve eerste dag kende, was dat ook het geval voor teamgenoot Sergio Pérez. Hij stuurde zijn bolide 76 keer rond over het circuit waarin hij naar tevredenheid van het team het afgestemde programma afwerkte. Na de lunch was het de beurt aan Verstappen die maar een paar rondjes nodig had om de snelste tijd op de klokken te zetten.

Door een olielek aan de auto kwam Verstappen niet in de buurt van de productie een dag eerder. Na 4 uur en 15 minuten testen reed de tweevoudig wereldkampioen slechts 47 rondes waarvan de snelste goed genoeg was voor de tweede tijd. Alleen de Chinees Guanyu Zhou ging sneller rond.

Ook tevredenheid bij Nyck de Vries die net als Verstappen alleen in de middag in actie kwam. De debuterende Fries reed 76 rondjes en klokte daarin de vierde tijd.