Politie onderzoekt verband tussen autobranden in Maastricht

De uitgebrande bestelbus aan de Parkweg in Maastricht.© Track ‘88

Maastricht -

Sinds begin dit jaar zijn er in Maastricht negen en mogelijk zelfs tien auto’s in brand gestoken. Dat het in negen gevallen om brandstichtingen gaat blijkt volgens de politie uit onderzoek door brandweer en forensische opsporing.

Redactie

De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen deze brandstichtingen. Er is nog niemand aangehouden, laat de politie zaterdag weten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging opnieuw een voertuig, een bestelbus, in vlammen op. Dat gebeurde aan de Parkweg, vlakbij de Maasboulevard. Ook hier vermoedt de politie brandstichting. Als dat vermoeden klopt, staat de teller van het aantal brandstichtingen op auto’s in Maastricht in nog geen twee maanden tijd op tien.

Lees ook: Opnieuw nachtelijke autobrand in Maastricht, de derde deze week

Daderinformatie

De politie zegt verder niet veel over de brandstichtingen, bijvoorbeeld hoe de branden zijn gesticht. „Dat zou daderinformatie zijn”, aldus een woordvoerster. Uit een overzicht dat de woordvoerster leverde, blijkt dat op 22 februari drie auto’s uitbrandden door brandstichting. Vrijdag ging de op één na laatste in vlammen op, de eerste brandstichting was op 2 januari. De woordvoerster kon geen cijfers geven van voorgaande jaren.