Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees. Bekijk onze abonnementen >

Zwemmen, beetje Youtuben en wat interviews: Opvallend smalle Max Verstappen geniet op rustdag met volle teugen

Max Verstappen heeft in Bahrein goed naar zijn zin.© ANP / ANP

Sakhir -

Na anderhalve dag testen, stond de zaterdag van Max Verstappen vooral in het teken van uitrusten en bijkomen. De Limburger reed in totaal meer dan duizend kilometer op het Bahrein International Circuit en daar hield hij een uitstekend gevoel aan over.

Jack Martens

Terwijl de meeste coureurs net aan de lunch zitten na hun ochtendsessie, meldt Max Verstappen zich deze zaterdag pas iets na tweeën in de paddock van het Bahrein International Circuit. Terwijl zijn teamgenoot en de rest van Red Bull Racing alweer in alle vroegte naar het circuit gaan, blijft de Limburger achter in het hotel om even bij te komen van anderhalve dag testen. Verstappen reed de afgelopen twee dagen meer dan 1000 kilometer. Een aantal dat zelfs een topfitte coureur als Verstappen niet in de koude kleren gaat zitten.

Lees ook: Uitgelaten stemming bij teamleden van Red Bull Racing verraadt dat de formatie zaakjes uitstekend voor elkaar heeft: ‘Verstappen extreem blij’

Zwemmen

Bijkomen dus. Hoe Verstappen dat doet? „Lekker uitslapen, beetje zwemmen en wat Youtuben”, begint een opvallend relaxte kopman van Red Bull Racing. „De Negen Uur Van Kyalami wordt nu verreden. Vind ik wel leuk om naar te kijken.” Natuurlijk. Ook in zijn vrije tijd is Verstappen graag bezig met hetgeen hij het liefst doet: autoracen. Of dat nu vanaf een luchtbed in het zwembad is met een ipad op schoot, of in zijn simulator. Verstappen kan nog altijd geen genoeg krijgen van het virus waar hij als peuter al mee besmet raakte.

Verstappen maakt tijdens de verplichte mediasessies een uiterst ontspannen indruk. Bij de persconferentie dolt hij wat met zijn collega’s, en even later bij de Nederlandse pers haalt hij grapjes uit met journalisten. Iemand wil weten hoeveel de RB19 nou eigenlijk is afgevallen ten opzichte van een jaar geleden. „Veel”, klinkt het uit de mond van Verstappen. „Heel veel zelfs! Meer nog dan ik afgelopen winter ben bijgekomen.” Het is een publiek geheim dat Verstappen aanleg heeft om snel kilo’s erbij te krijgen. En dat gebeurde flink afgelopen winter tijdens zijn vakantie op de Caraïben. Waar hij normaal zo’n vijf kilo aankomt was dat dit jaar bijna het dubbele. Verstappen vindt namelijk het fijn om na een lang seizoen er alles aan te doen zo licht mogelijk te blijven, een kleine periode nergens naar te hoeven kijken. „Ik ben nog nooit zoveel aangekomen als deze winter”, lacht Verstappen. „Ik kan echt genieten van eten en drinken. Even een maandje niet aan trainen denken. Maar ik vind het daarna ook weer heerlijk om mezelf te pijnigen. Weer fit worden en afvallen.”

Max Verstappen dolde er op los tijdens de persconferentie.© Getty Images

Relaxt

En afvallen deed hij. Met zijn trainer Bradley Scanes wist hij in amper twee maanden topfit te worden. Hoewel Verstappen bekent dat hij weer op hetzelfde gewicht zit als een jaar geleden, oogt hij fitter dan ooit. Zeker zijn gezicht ziet er smaller uit dan andere jaren. „Dat hoor ik van meer mensen, maar ik weeg echt hetzelfde. Ik weet niet waardoor het komt. Misschien heeft het iets met leeftijd te maken.”

De 25-jarige coureur staat aan de vooravond van alweer zijn negende seizoen in de Formule 1. En na drie dagen testen mag inmiddels voorzichtig worden gesteld dat Verstappen er in deze fase van het seizoen nog nooit zo goed voor heeft gestaan. „De auto voelt uitstekend vanaf het eerste moment en dat is fijn. Dan kun je van alles gaan proberen met de set-up en kom je heel veel te weten. Het is echt leuk om met deze auto te rijden.”

Optimisme

Het optimisme bij Verstappen en ook bij de rest van Red Bull Racing zorgde in de afgelopen dagen voor bezorgde gezichten bij de concurrentie. Onder andere Charles Leclerc, Lewis Hamilton en Carlos Sainz mochten zaterdag opdraven voor de persconferentie, waarin ze een tegenovergestelde indruk maakten dan Verstappen. De Limburger zelf weigert zich al rijk te rekenen. „Het kan ook circuit-specifiek zijn dat wij zo goed zijn en zij wat minder. Wat betreft Mercedes: ik heb niet heel veel naar ze gekeken. Maar erg comfortabel ziet het er nog niet uit. Ik kijk vooral naar onszelf en daarvan kan ik wel zeggen dat het goed zit.”