V&L-vrouwen verliezen thuis geflatteerd van koploper VOC

Edwin Janssen op archiefbeeld.© Annemiek Mommers

Geleen -

De handbalsters van Geonius-V&L verloren zaterdagavond de thuiswedstrijd in de Eredivisie met 28-39 van koploper VOC uit Amsterdam. De ruststand was 14-21.

Hennie van Eck

V&L-coach Edwin Janssen: ,,Anders dan de uitslag doet vermoeden was het zeker geen kansloze nederlaag. Vier minuten voor tijd stonden we op slechts twee doelpunten achterstand, 28-30. We kregen in die laatste minuten twee tijdstraffen, waarvan één discutabel. Dan zie je dat zo’n topploeg als VOC daar gelijk gebruik van maakt door uit te lopen. Jammer! Over de hele wedstrijd genomen had een kleine nederlaag de verhoudingen beter weer gegeven. Vooral de tweede helft speelde mijn team érg goed. Tegelijkertijd weet je dat foutjes door goede tegenstanders afgestraft worden. Dat gebeurde vanavond helaas te veel. Ik ben dus tevreden over het vertoonde spel, zeker na rust. Maar ontevreden over het aantal gemaakte fouten. Die fouten leverden vanavond te veel tegendoelpunten op.”

Door de nederlaag blijft V&L op de zesde plaats in de Eredivisie staan. Er volgen nog drie competitiewedstrijden. Daarna neemt V&L deel aan een van de twee ‘kampioenspoules’ (de bovenste acht teams in de rangschikking spelen in twee poules van vier een nacompetitie), met als inzet het nationaal kampioenschap en deelname aan Europese wedstrijden.