Bevo eindigt competitie met zege

Bevo-coach Richard Curfs op archiefbeeld.© Laurens Eggen

Herpertz Bevo HC sloot de BENE-League competitie af met een 33 - 37 overwinning in en tegen Eupen dat tot zaterdagavond op twee punten van de Panningers volgde.

Frans Jetten

Bij de ploeg van vertrekkend trainer Richard Curfs bleef Dario Polman uit voorzorg aan de kant omdat zijn kuitblessure weer opspeelde. „We begonnen goed aan de wedstrijd en stonden bij rust al zeven doelpunten voor (15 - 22)”, vertelt Curfs na afloop. „Syb (Stijweg) en Luuk (Santing) hebben het goed gedaan op de opbouw. In de tweede helft bouwden we de voorsprong aanvankelijk nog uit zodat iedereen vervolgens speeltijd kon krijgen.” Ook Kaj Geenen was goed op dreef en stelde daarmee zijn tweede plaats op de topscorerslijst veilig.

In de slotfase kwam de Belgische opponent nog wat dichterbij maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Bevo eindigt daarmee op de negende plaats in de grensoverschrijdende competitie.

De komende drie weken kunnen de blauw-gelen zich voorbereiden op de HandbalNL-League die start met een uitwedstrijd tegen Lions.