FIFA kiest Messi als beste, Van Dijk in elftal van het jaar

Lionel Messi met zijn vrouw Antonella.© ANP/HH

Lionel Messi is door de FIFA uitgeroepen tot beste speler van 2022. De Argentijnse wereldkampioen bleef in de verkiezing zijn concurrenten Karim Benzema en Kylian Mbappé voor.

Redactie

Emiliano Martinez werd verkozen tot beste doelman. De Argentijn, die Oranje in de kwartfinale van het WK zo lelijk dwars zat, versloeg daarmee onder anderen Thibaut Courtois. Bij de vrouwen nam Mary Earps de trofee in ontvangst. De keeper van Manchester United en de Engelse nationale ploeg sprak mooie woorden richting haar bondscoach, Sarina Wiegman. „Dankzij jou beleef ik dingen waar ik nooit over had durven dromen.”

Lionel Messi met de wereldbeker.© ANP/HHE

Puskas Award

De treffer van de mindervalide Pool Marcin Oleksy werd tot mooiste goal gekozen. De halve omhaal van Oleksy, speler van Warta Poznan, kreeg de voorkeur boven de treffers van Richarlison en Dimitri Payet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

FIFA geeft Pelé postuum ereprijs

De eind vorig jaar op 82-jarige leeftijd overleden Pelé postuum werd door de FIFA een ereprijs toegekend. De weduwe van de Braziliaan was aanwezig om de onderscheiding in ontvangst te nemen, die ze kreeg uit handen van oud-PSV’er Ronaldo, die ook wereldkampioen werd met Brazilië. „Pelé is onsterfelijk”, zei FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Er werden ook beelden getoond uit de omvangrijke loopbaan van Pelé, die drie keer wereldkampioen werd.

Pelé zegevierde met Brazilië op de WK’s van 1958, 1962 en 1970. Met 77 doelpunten in 92 interlands was de aanvaller heel lang de topscorer aller tijden van de ’Seleção’.

De weduwe van Pelé krijgt uit handen van Ronaldo een ereprijs voor haar vorig jaar overleden man Pelé.© AFP