Tientallen doden door treinbotsing in Griekenland

Tientallen doden door treinbotsing in Griekenland.© Twitter

Athene -

Bij een frontale botsing tussen twee treinen in centraal Griekenland zijn volgens de brandweer zeker 36 doden en 85 gewonden gevallen, onder wie 53 ernstig gewonden.

Redactie

Reddingsteams brachten passagiers en treinpersoneel in veiligheid nadat door de botsing een brand was uitgebroken. Kranen en ander zwaar materieel wordt ingezet om de ontspoorde wagons op te tillen om te zoeken naar overlevenden en slachtoffers.

De botsing tussen een vrachttrein en een passagierstrein, die zo’n 350 mensen naar de Noord-Griekse havenstad Thessaloniki vervoerde, gebeurde rond 02.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag buiten de stad Larissa, ruim 300 kilometer ten noorden van hoofdstad Athene. De oorzaak van de botsing is nog niet vastgesteld. De functionaris die verantwoordelijk was voor de route van het ongeval is gearresteerd, meldt de Griekse staatstelevisie.

Omroep Skai toonde beelden van ontspoorde, verwoeste treinrijtuigen, waarboven dikke rookpluimen hingen. De brandweer rukte met zeventien wagens uit om het vuur te blussen, wat in de loop van de nacht lukte.

Het traject tussen Athene en Thessaloniki, waarop het ongeluk gebeurde, is de afgelopen jaren gemoderniseerd. De Griekse spoorwegen worden geëxploiteerd door het Italiaanse staatsspoorbedrijf Ferrovie dello Stato Italiane (FS). Spoorwegwerkers zeiden op de Griekse omroep Real FM dat er ondanks de modernisering flinke problemen waren met de elektrische coördinatie van de verkeersleiding.

© ANP / EPA