Hardrijder in Nuth paar honderd meter na controle betrapt met telefoon in de hand

© ANP

Nuth -

De politie heeft dinsdagmiddag bij een verkeerscontrole in Nuth meerdere boetes uitgedeeld. Een bestuurder ging vrijwel direct na het ontvangen van zijn bon opnieuw in de fout.

Redactie

De controle vond plaats op de Valkenburgerweg. Van vijf automobilisten werd vastgesteld dat ze de plaatselijke maximumsnelheid van 50 kilometer per uur hadden overschreden. De bestuurder met de hoogst gemeten snelheid (75 kilometer per uur), had tevens een mobiele telefoon vast.

Voor die laatste overtreding werden nog eens twaalf bestuurders op de bon geslingerd. Daarnaast is er ook een boete uitgeschreven voor een onverzekerd motorvoertuig, het rijden zonder geldige APK en eentje voor een niet duidelijk zichtbare kentekenplaat.

Lees ook: Hardleerse automobilist zonder rijbewijs uit Kerkrade loopt voor de achtste keer tegen de lamp en moet weer de auto inleveren

Een van de hardrijders werd kort nadat hij was weggereden bij de controle door de politie betrapt met een telefoon in zijn handen. Daarop werd hij gemaand terug te keren naar de controleplaats waar hij nog een bekeuring ontving, schrijft de politie op Facebook.