Biebs Eijsden en Margraten zoeken vrijwilligers voor Informatiepunt Digitale Overheid

© Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Eijsden/Margraten -

De Heuvellandbibliotheken in Eijsden en Margraten zijn op zoek naar vrijwilligers die het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) willen bemannen.

Redactie

Dat is een aanspreekpunt in de bieb waar mensen terechtkunnen met vragen over het gebruik van digitale overheidsdiensten, zoals DigiD en websites van onder meer het UWV en de Belastingdienst Toeslagen.

Lees ook: Mister Bieb Jos Debeij droeg bij aan brede maatschappelijke rol van de bibliotheek maar klapt het (e-)boek nu dicht

„Als vrijwilliger wijs je de weg naar de juiste informatie op de verschillende websites. Ondertussen let je op of de klant meer nodig heeft. Dat maak je bespreekbaar en je zorgt voor een warme overdracht naar de juiste gespecialiseerde instantie”, schrijft de bibliotheek. Nieuwe krachten krijgen hiervoor speciale scholing aangeboden.

Kijk voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie op heuvellandbibliotheken.nl/vacatures of neem contact op met Karin Beckers, bereikbaar op 06-28814521 en via info@heuvellandbibliotheken.nl.