Vrouw (80) breekt heup bij gewelddadige inbraak door twee jonge vrouwen in Horn

Politie zoekt jonge vrouwen voor inbraken in Horn en Eijsden.© Politie Eenheid Limburg

Horn -

Een 80-jarige vrouw heeft afgelopen november een gebroken heup opgelopen bij een inbraak in haar huis in Horn.

Redactie

Dat meldt de politie woensdag in een opsporingsvideo waarin ze beelden deelt van twee jonge vrouwen die verdacht worden van de gewelddadige inbraak. De twee zouden later ook in Eijsden hebben toegeslagen.

De 80-jarige vrouw kwam die dinsdagmiddag 1 november rond kwart over zes thuis in haar woning op de Heer Willemstraat in Horn. Ze hoorde gestommel op de bovenverdieping en riep om te vragen wie het was. Daarop kwamen twee jonge vrouwen de trap afgestormd. Toen de bewoonster hen tegen probeerde te houden kreeg ze een duw en viel ze. Daarbij brak ze haar heup.

Een dag later, op woensdag 2 november, vond in een woning aan de Kapelkesstraat in Eijsden een soortgelijke inbraak plaats. In de vroege ochtend probeerde een jonge vrouw een woning van een ouder dame binnen te dringen, terwijl een andere vrouw op de uitkijk bleef staan. Een alerte reactie van het beoogde slachtoffer kon voorkomen dat de daders iets konden buitmaken.

In beide gevallen werden camerabeelden van de daders gemaakt. Op basis daarvan vermoedt de politie dat het om dezelfde vrouwen gaat. De politie vraagt mensen die de vrouwen herkennen om contact op te nemen.