Nachtelijke achtervolging Heerlense autodief van Geleen tot centrum Meerssen

Afbeelding ter illustratie.© ANP

Geleen/Meerssen -

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige autodief uit Heerlen gearresteerd die zich na een kilometerslange achtervolging uiteindelijk vastreed in het centrum van Meerssen.

Paul Dolhain

Agenten zagen rond 2.25 uur op de Urmonderbaan in Geleen een witte bestelauto met gedoofde verlichting rijden. Daarnaast vertoonde de bestuurder zeer opmerkelijk rijgedrag. Toen de bestuurder de A2 opreed richting Maastricht, maar op het laatste moment besloot de fly-over richting Heerlen te pakken middels een zeer gevaarlijke manoeuvre, besloten de agenten de bestelbus een stopteken te geven.

De bestuurder negeerde het teken en ging er vervolgens vandoor met gedoofde verlichting. Wat volgde was een achtervolging via de A76, door de bebouwde kom van Spaubeek, Schimmert, Klein Haasdal, Raar en Meerssen. Uiteindelijk reed de man zich vast in het centrum van Meerssen doordat de weg werd versperd door paaltjes. Toch gaf hij niet op en ging te voet verder, al moest hij na enkele meters zijn meerdere erkennen. De 20-jarige man zit vast.