Guns N’ Roses komt in deze zomer naar Megaland in Landgraaf voor soloconcert, tickets zijn nu te koop!

Guns N’ Roses

Guns N’ Roses staat komende zomer op het Pinkpopterrein in Landgraaf. De hardrockband komt op 11 juli naar Limburg voor een spectaculair optreden. Tickets zijn vanaf nu te koop via Mojo.nl/gnr

Mojo Concerts

Daarmee krijgt de Limburgse muziekfan een bomvolle zomer. Op 11 juni trapt Bruce Springsteen af met een uitverkochte show op het Megalandterrein, vijf dagen later begint Pinkpop, daarna volgt Bospop en op 11 juli dus Guns N’ Roses.

Mojo was al lange tijd bezig met de komst van de legendarische band, laat boeker Rob Trommelen weten. Hij is verantwoordelijk voor de programmering van Pinkpop en ook voor de komst van Guns N’ Roses naar Limburg. „Zo’n tour wordt geboekt vanuit Londen en het is dan vervolgens een hele puzzel. Want het is natuurlijk makkelijker als ze vanuit Landgraaf door kunnen naar België of Parijs, dan dat ze weer een enorme afstand moeten afleggen.”

Toeval

Trommelen zelf wist vorig jaar zomer al dat de kans groot was dat de band – bekend van grote hits als November Rain, Knockin’ On Heaven’s Door en Welcome To The Jungle – naar Limburg zou komen. Waarom naar Landgraaf? „Grotendeels is dat ook toeval. Ze zijn twee keer in Nijmegen geweest en vorig jaar in Groningen, dus toen duidelijk werd dat ze Nederland weer wilden aandoen, wilden wij graag de andere kant van het land op. Dan kom je al snel in Landgraaf uit.”

Dat concert in Groningen in 2022 was met 52.000 kaartjes in een halve dag uitverkocht. In Landgraaf kunnen 70.000 mensen terecht op het Pinkpopterrein. Of dat helemaal vol gaat lopen? „Dat wordt spannend, maar 50.000 worden het er altijd”, aldus Trommelen.

Originele samenstelling

Zeker omdat Guns N’ Roses tegenwoordig weer bijna in de originele samenstelling optreedt. De band vergaarde wereldfaam in de jaren tachtig en negentig, maar na ruzies verlieten achtereenvolgens Gilby Clarke, Slash en Duff McKagan de band, waardoor frontman Axl Rose zo goed als alleen nog overbleef. Daarmee leek het lot van de originele band beslecht, maar nadat eerder Duff McKagan al terugkeerde, was er in 2016 de gedroomde terugkeer van gitarist Slash.

De kaartverkoop voor het concert van Guns N’ Roses in Landgraaf begint vrijdag om 10.00 uur.