Webinar ‘motivatie en onderpresteren’ voor ouders hoogbegaafde kinderen

Beeld ter illustratie.© Getty Images

Maastricht/Venlo -

Oudervereniging Balans houdt dinsdag 7 maart tussen 20.00 en 21.00 uur een webinar over de relatie tussen gebrek aan motivatie en onderpresteren bij hoogbegaafde kinderen.

Redactie

„Voor ze met school beginnen, kijken veel hoogbegaafde kinderen ernaar uit om te mogen starten. Vol enthousiasme staan ze te springen om te mogen gaan. Al snel komen veel kinderen erachter dat school niet het avontuur is waar ze op hadden gehoopt. Veel dingen die ze op school leren, hadden ze zichzelf al aangeleerd”, schrijft de vereniging op haar website.

Lees ook: Over de provinciegrens voor voltijds basisonderwijs voor hoogbegaafde kinderen: ouders uit Venray springen in de bres

Ouders van jongens en meisjes die hier tegenaan lopen, krijgen tijdens de online bijeenkomst handvatten aangereikt. „Hoe ga je als ouders het gesprek aan met school? Hoe zorgen we ervoor dat een kind weer gemotiveerd raakt en zijn/haar vlammetje weer aangaat? Hoe herken je onderpresteren en wat kun je eraan doen?”, zijn voorbeelden van vragen die aan bod komen.

Lees ook: Therapeute uit Heerlen helpt misverstanden over hoogbegaafde kinderen de wereld uit: ‘Ze worden echt niet allemaal Einsteins’

Het webinar wordt inhoudelijk verzorgd door deskundige Marije Hofland. Voor de uitvoering wordt gebruikgemaakt van Zoom. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar claudette.nouris@balansdigitaal.nl. Een dag voor aanvang ontvangen deelnemers gegevens waarmee kan worden ingelogd.

Zie ook balansdigitaal.nl.