Max Verstappen sluit eerste dag af met tweede tijd, maar is allerminst tevreden

© Getty Images

SAKHIR -

Max Verstappen is niet tevreden over de eerste dag in Sakhir. Op het Bahrain International Circuit klaagde de Limburger in beide trainingen behoorlijk over zijn auto die in niets leek op de bolide waar hij vorige week tijdens de testdagen op hetzelfde circuit nog zo tevreden over was.

Jack Martens

Verstappen moest in de tweede vrije training alleen Fernando Alonso voor laten die als enige onder de 1:31 wist te duiken. De Spaanse routinier ging rond in een tijd van 1:30.907, waarmee hij ruim een tiende sneller was dan Verstappen. Sergio Pérez moest op zijn beurt tweeduizendsten toegeven op de rondetijd van de Limburger.

Verstappen had het in zowel de eerste als ook de tweede vrije training allesbehalve naar zijn zin. Over de boordradio liet hij duidelijk merken dat de auto niet precies deed wat hij wilde. In de long runs ging het iets beter. Daarin was het continu stuivertje wisselen met Alonso, die daarmee aantoonde dat Aston Martin afgelopen winter uitstekend werk heeft geleverd. Verstappen: „Na de nodige aanpassingen ging het in de long runs gelukkig beter. In het begin hadden we geen balans in de auto. Dat was best raar want die problemen hebben we tijdens de testweek niet gehad. We zijn gelukkig wel de goede weg ingeslagen.”

Mercedes en Ferrari

Charles Leclerc sloot de dag af als vierde. Hij verloor over een rondje bijna een halve seconde op de Spaanse tweevoudig wereldkampioen. Carlos Sainz had helemaal een dramatische eerste dag. In de eerste training was hij de langzaamste van allemaal, in fp2 kwam hij niet verder dan plek veertien. Ook voor Lewis Hamilton en George Russell waren er de nodige problemen. Zij sloten de dag af met een achtste en dertiende rondetijd. In de longruns kwamen zowel Ferrari als Mercedes nog het nodige te kort op de Red Bull’s en de Aston Martin van Alonso.

Nyck de Vries moest bijna 1.7 seconden toegeven op de snelste man. Zijn tijd was goed voor plek 19, een plaatsje achter teamgenoot Yuki Tsunoda.

Lees ook: Als Verstappen het niet meer weet, dan is er altijd nog Rudy van Buren: ‘In de simulator proberen we afstellingen uit, dat kan van grote waarde zijn’