Max Verstappen slaat toe en pakt gelijk eerste pole van het seizoen

© Getty Images

Max Verstappen is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Met een foutloos rondje op het Bahrain International Circuit verzekerde hij zich van zijn vijftiende pole position uit zijn carrière. Teamgenoot Sergio Pérez werd tweede voor Charles Leclerc.

Jack Martens

Om 18:00 uur lokale tijd (16:00 uur in Nederland) gingen de lichten van de pitlane op groen. Hét signaal voor de coureurs om het voor het eerst dit jaar direct tegen elkaar op te nemen in de kwalificatie. De topmannen verzekerden zich in Q1 al snel van een plekje in Q2, maar dat gold niet voor Nyck de Vries. De Nederlandse debutant voor Alpha Tauri kwam niet verder dan de negentiende tijd waardoor hij zondag vanaf de laatste rij moet beginnen. Ook voor Pierre Gasly, Oscar Piastri, Kevin Magnussen en Logan Sargeant zat de kwalificatie er al na een sessie op.

Bovenaan

In het tweede gedeelte een snelle Max Verstappen. De Limburger ging rond in een tijd van 1:30.5, goed genoeg voor een plek bovenaan. De tweevoudig wereldkampioen hield het slechts bij een sessie waardoor Charles Leclerc op de steeds sneller wordende baan aan het einde nog minimaal onder zijn tijd dook. George Russell zette de derde tijd op de klokken, voor Lewis Hamilton en Carlos Sainz.

In de afsluitende sessie waarin de top tien met elkaar mocht uitmaken wie met de eerste pole van het seizoen aan de haal ging, ontvouwde zich een spannend duel tussen Verstappen en zijn teamgenoot Pérez. Verstappen ging in eerste instantie naar de snelste tijd door als eerste coureur onder de grens van 1:30.0 te duiken. In de laatste sessie waren zowel de Limburger als Pérez snel onderweg, maar het was Verstappen die aan het langste eind trok en zo de eerste pole van het seizoen veroverde. Charles Leclerc deed uit strategisch oogpunt slechts één snel rondje en die was goed genoeg voor plek drie. De Monegask hoopt door het sparen van een setje banden een extra troef voor de race in handen te hebben.