Colin Bekers en Diede Diederiks tonen hun vorm voor de Venloop

© Jan Paul Kuit

De laatste grote voorbereidingswedstrijd voor de Venloop is gewonnen door Colin Bekers en Diede Diederiks. Zij bleven de concurrentie in de vijftien kilometer van de Berden Voorjaarsloop ver voor.

Roel Heynen

Spanning zat er zondagmiddag niet echt in. De Berden Voorjaarsloop werd bij zowel de mannen als de vrouwen gewonnen door een atleet met een grote voorsprong, die al vroeg in de wedstrijd zichtbaar was.

Colin Bekers van atletiekvereniging Scorpio uit het Brabantse Oosterhout was vanaf de start duidelijk de beste in Venlo-Zuid. Hij liep al vroeg weg bij de concurrentie en halverwege bij de doorkomst over de finishstraat was zijn voorsprong al een paar honderd meter. Die gaf hij niet meer weg. Met zijn eindtijd van 47.49 was hij precies 42 seconden sneller dan nummer twee Luuk Janssen uit Maastricht. Veldenaar Rens Simons werd met 50.04 derde.

Flink gat

Bij de vrouwen was de marge nog veel groter. Niemand kwam ook maar in de buurt van Diede Diederiks uit Maastricht. Zij kwam met een tijd van 53.16 als eerste aan na een wedstrijd waarin zij ook na een paar kilometer al een flink gat had geslagen. Nummer twee, Ebel van Berlo, kwam ook pas ruim acht minuten later over de streep. De derde prijs ging naar Tegelen. Daar komt Karin Nieuwenhuis-Gielen vandaan die finishte in 1.03.08.