Buitenlandse media: ‘Max Verstappen raasde als een tornado door de paddock en er bleef werkelijk niets meer over’

Max Verstappen viert zijn zege met Fernando Alonso.© ANP / AFP

Het machtsvertoon waarmee Max Verstappen zondag in het openingsweekeinde van het Formule 1-seizoen naar de overwinning in Bahrein reed, heeft indruk gemaakt. Internationale media schrijven vol lof over de Red Bull-coureur, maar vrezen tevens een weinig spannende titelstrijd.

Redactie

Reikhalzend werd er uitgekeken naar de openingsrace in Bahrein. De testdagen zaten erop, het echte werk kon beginnen. „Niets spannender dan de start van een nieuw Formule 1-seizoen! Tenminste als de machtsverhoudingen verrassend verschuiven, zoals in het geval van Alonso. Het is echter jammer als deze verschuiving niet wordt gemaakt in het geval van de vermeende topteams”, schrijft de Süddeutsche Zeitung.

Tornado

Red Bull, vorig jaar het dominante team, toonde ook in de nieuwe jaargang direct zijn suprematie. „Het was alsof er een tornado door de paddock raasde. Lang genoeg geleden voorspeld om alle ramen dicht te kunnen maken, maar het hielp niet. Toen Max Verstappen eenmaal was uitgeraasd, bleef er werkelijk niets meer over”, aldus de Daily Mail. „En niet alleen won Verstappen, Sergio Pérez voltooide de verpulverende een-twee van Red Bull.”

Lees ook: Machtsvertoon Max Verstappen en Red Bull Racing voorspelt weinig goeds voor rest van seizoen

Volgens The Telegraph is de dominantie van Red Bull ook direct een zorgwekkende ontwikkeling. „Ze hebben overduidelijk uitstekend werk geleverd en verdienen enorm veel lof. Maar het zal de kijkcijfers niet ten goede komen als ze onbetwist blijven winnen”, aldus de Britse krant. „Als er al een zilveren randje was aan het openingsweekend, waarin de op voorhand al doodverklaarde titelrace bewaarheid lijkt te gaan worden, dan was het de opkomst van Aston Martin.”

Luister ook naar onze podcast:

© Getty Images

Met name Fernando Alonso krijgt veel lof toegezwaaid voor de wijze waarop hij zich naar een podiumplek knokte. „Het meesterschap van de Spaanse ster slijt niet”, aldus Marca. „Het is waar dat de Red Bulls verder weg lijken dan ooit, maar voor Alonso is het een geweldig prestatie, de beloning voor vastberadenheid, vasthoudendheid en een decennium dat hij wijdde aan een terugkeer.”

Tekentafel

Het tegenvallende Mercedes van de Britse coureurs Lewis Hamilton en George Russell kan volgens Daily Mail nu al een streep zetten door de titelaspiraties. „Het is nu terug naar de tekentafel, het kampioenschap van dit jaar is eigenlijk afgeschreven; alleen de hoop op een paar zeges richting het einde van het seizoen gloort nog wazig aan de horizon.”