Rockfonisch drama ‘Ik ben Alexander’ eindelijk op de planken

© COM Meijel

Meijel -

Meer dan honderd mensen uit Peel en Maas werken mee aan de theaterproductie ‘Ik ben Alexander’, die de Meijelse toneelvereniging COM na drie jaar uitstel vanwege corona van 2 tot 11 juni op de planken zet in D’n Binger. Op 6 maart is de eerste voorverkoop.

Marcel van Lier

‘Ik ben Alexander’ werd aangekondigd als een rockfonisch drama met toneel, live muziek, dans, beeld en kunst. Het is het waargebeurde en verfilmde verhaal van de net afgestudeerde Chris McCandless, die de materialistische maatschappij achter zich laat en de wijde wereld intrekt. Hij wil echter vooral los komen van de autoriteit, verwachtingen en leugens van het gezin waarin hij opgroeide. Zijn eindbestemming is Alaska. Geïnspireerd door de film ‘Into the wild’ uit 2007 schreef Bertine van Heugten samen met regisseuse Lisette Leenders een theaterscript. Ze zochten er passende muziek bij, van rustige ballads tot stevige grunge en rock.

Volgens de regisseuse bood de lange wachttijd ook de kans om finesses aan te brengen en nieuwe dingen uit te proberen. Daarnaast zijn de interviews met deelnemers die destijds in de aanloop naar de première werden gemaakt door Irma Snijders, nu beschikbaar als podcasts.

Tevens is in het gemeenschapshuis een expositie te zien met werk van twaalf plaatselijke kunstenaars die zich door het verhaal hebben laten inspireren.

De voorstellingen zijn op 2,3,9, 10 en 11 juni. Tickets zijn op maandag 6 maart en 3 april van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 13 mei verkrijgbaar in D’n Binger.

Ook is er een online verkoop via de website van COM Meijel.