HANOS, dé culinaire horeca hotspot in Maastricht

© HANOS.

Sinds de opening van de allereerste vestiging in 1975 is HANOS uitgegroeid tot een internationale horecagroothandel met 31 vestigingen in Nederland en België. In het voorjaar van 2023 komt daar één filiaal bij. In die nieuwe vestiging staat ruim 40.000 vierkante meter aan beleving en inspiratie klaar voor niet alleen lokale, maar ook internationale horecaondernemers.

Aangeboden door HANOS

Hart van de bourgondische regioIn Maastricht bouwt HANOS aan de grootste vestiging van Nederland. Uw culinaire horeca hotspot in Maastricht opent op dinsdag 21 maart op feestelijke wijze haar deuren. In deze nieuwe vestiging van meer dan 40.000 vierkante meter biedt familiebedrijf HANOS een werelds assortiment voor de horecaprofessional. Met specialisten uit de regio is HANOS Maastricht hét hart van een grote bourgondische en gastronomische regio. Een regio die groter is dan alleen Limburg, want vanuit Maastricht is er ook focus op Wallonië en Duitsland. Vanuit ervaring en specialisme bedienen én inspireren de vakmensen onze klanten. Daarnaast is er veel aandacht voor hospitality zoals we dat kennen in de regio Maastricht en omstreken.

© HANOS.

OnderscheidendBij HANOS staan we dicht bij onze klant en luisteren en monitoren we goed naar wat onze klant wil. Dit stelt ons in staat om precies in te spelen op hun wens. Met deze nieuwe vestiging hebben we ruimte voor alle vormen van inspiratie en kunnen wij optimaal laten zien waar HANOS voor staat. Vers wordt met maar liefst 2800 vierkante meter onze focusgroep, maar ook onderscheiden we ons onder andere met een grand-cru kelder vol wijnen van wereldklasse, wereldse kaasspecialiteiten, een wereld van patisserie en desserts, verfijnde delicatessen en ga zo maar door.

HANOS Maastricht wordt een bolwerk van inspiratie, beleving, specialisme en een uniek assortiment met meer dan 100.000 food en food gerelateerde non-food artikelen voor de horecaprofessional. Dit uit zich onder andere in een culinair theater én Studio Senses. Studio Senses is hét experience center voor professionele sfeer- en smaakbeleving. Hier draait alles om kijken, ruiken, voelen, luisteren, proeven en beleven. De vaste experience professionals in Studio Senses zijn Kaja Interieurs en Van Gestel Grootkeukentechniek.

Samen met partner Daily Fresh Food zijn wij in staat een ruim assortiment hoge kwalitatieve convenience producten aan te bieden.

V.l.n.r. Kim Hollands (Vestigingsdirecteur), Daniëlle Jongenburger (Commercieel Manager) en Twan Janssen (Culinair Adviseur).© HANOS.

FoodXperienceBehalve een ruim assortiment aan vrijwel alles wat je nodig kunt hebben in een horecazaak, zijn de woorden inspiratie en beleving als een rode draad in het concept van de nieuwe HANOS verweven. Zo vind je in de vestiging ook een culinair theater én Studio Senses. Dat laatste is een experience center voor professionele sfeer- en smaakbeleving waar alle zintuigen worden geprikkeld. Om die zintuigen maar ook lokale chefs te blijven prikkelen, heeft HANOS het team uitgebreid met culinair adviseur Twan Janssen. Janssen deed ervaring op bij diverse Limburgse topzaken en is dan ook geen onbekende in de lokale gastronomie. Bij HANOS Maastricht zal hij zich als culinair adviseur vooral richten op het toepassen en gebruiken van de nieuwste trends, producten en technieken om zo het horeca-ambacht te blijven uitdragen én voeden.

MaatschappijMet de nieuwe HANOS-vestiging wil de horecagroothandel niet alleen de eigen marktpositie vergroten en versterken, maar ook een steentje bijdragen aan de lokale maatschappij. Van de ruim driehonderd banen die straks beschikbaar zijn bij HANOS Maastricht, is een deel gereserveerd voor mensen uit de regio die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of dreigen hun baan te verliezen. Door nauw samen te werken met het UWV krijgt HANOS de mogelijkheid om mensen met een uitkering om te scholen. Al sinds de zomer van 2021 worden er op deze manier opleidingen aangeboden. Een intern opleidingscentrum moet ervoor zorgen dat iedereen die bij HANOS Maastricht werkt de mogelijkheid krijgt om in de toekomst meer opleidingen te volgen en door te groeien (al dan niet binnen HANOS).

© HANOS.

HANOS Maastricht opent op 21 maart de deuren. Bezoek voor de openingstijden en meer informatie HANOS.NL/MAASTRICHT.