Vrachtwagen brandt uit op afrit A2 bij Urmond

Vrachtwagen brandt uit op afrit A2 bij Urmond.© Orange Media / Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Urmond -

Het verkeer op de A2 bij Urmond liep dinsdagmorgen in zuidelijke richting vertraging op vanwege een vrachtwagenbrand. Inmiddels is de weg weer vrij.

Redactie

De brand ontstond even na zeven uur door nog onbekende oorzaak. De vrachtwagen stond in lichterlaaie op de afrit naar Urmond. De rechterrijstrook in de richting van Maastricht werd afgesloten voor de inzet van de brandweer, die het vuur inmiddels heeft geblust. De vertraging voor het overige verkeer liep tijdens de spits op tot dik een half uur.

De bergings- en opruimwerkzaamheden namen nog enkele uren in beslag. Nadat de vrachtwagen was weggehaald, werd gecontroleerd of er asfaltschade is. Vervolgens is ook een oliespoor opgeruimd. Toen de drukte in de loop van de ochtend afnam, kon het verkeer weer normaal doorrijden.

De vrachtwagen brandde volledig uit.© Orange Media

Kijk hier voor alle actuele verkeersinformatie.

Volgens de ANWB was dinsdag sprake van de drukste ochtendspits van het jaar tot nu. Het hoogtepunt was iets na 08.00 uur. Toen stond er 1093 kilometer file in Nederland, zegt een woordvoerder van de ANWB. Dat kwam vooral door regen, ongevallen en de gebruikelijke drukte op dinsdagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.