Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees. Bekijk onze abonnementen >

Roel Geelen wil met Haelen promotiekans ‘zeker grijpen’

Roel Geelen.© Privé

In de rubriek ‘Aan het woord’ wordt wekelijks iemand uit het amateurvoetbal geportretteerd. Dit keer: Roel Geelen (28), die met Haelen in de nek van koploper Panningen hijgt.

Tim Cox

Als het echt om de knikkers gaat, dan gaat het goed bij ons”, zegt Roel Geelen. Haelen zag zowel de eerste als tweede periodetitel nipt aan zich voorbij gaan (Bevo en Panningen wonnen), maar staat wel tweede in de vierde klasse D, op gelijke hoogte met Panningen. Van die koploper, die een beter doelsaldo heeft, werd dit seizoen twee keer gewonnen en dus gloort er hoop aan de horizon.

Dat ziet ‘kartrekker’ Geelen ook. „Wij kunnen van iedereen winnen, dat moet je in ’t köpke houden. Haelen leeft na een paar moeizame jaren weer op. We komen uit een dal en wisten niet wat we moesten verwachten van dit seizoen. We halen in elk geval het uiterste eruit.”

Trouw

Dat het eerste elftal van Haelen net voor en in de coronaperiode in een diep dal zat - met lastige jaren in de tweede klasse, vrijwillige degradatie naar de derde klasse en ook nog eens de afdaling naar de vierde klasse - is inmiddels wel bekend. Geelen is de club al die jaren trouw gebleven. „Als het even kan, zie ik me dat de rest van mijn leven ook doen. Ik heb hier alles, ook al is het de laatste tijd niet meer het dorp waar je van alles kunt doen.”

Hij maakte zo’n tien jaar geleden zijn debuut in het eerste elftal. Onder trainer Roel Schreurs (nu Brevendia) veroverde hij een basisplaats, waarna Patrick Wolters (nu SHH) het beste in Geelen naar boven haalde. „Met de huidige trainer (Rudi Boes, red.) gaat het ook prima. Bij hem kun je niet verzaken. Zo iemand hebben we ook nodig als coach, iemand die iedereen tot het uiterste pusht.”

In de hoofdmacht speelt Geelen vooral samen met jonge voetballers. „Meer dan de helft heb ik zelf training gegeven. Ik ben jeugdtrainer geweest en van die groep staan er nu zes of zeven in het eerste elftal. Het was in de jeugd al een heel succesvol team en nu zijn we teamgenoten. Dat is absoluut leuk om te zien. Haelen moet het echt hebben van eigen jeugd.”

Prestaties

Haelen komt dit seizoen uit in de vierde klasse D. Daar treft de ploeg veel clubs uit de omliggende dorpen. Iets dat Geelen wel kan waarderen. „Toen het bekend werd, had ik me geen betere klasse kunnen wensen. Eindelijk spelen we weer een keer tegen de buurdorpen. Horn, Roggel, Heythuysen. Van die teams kennen we natuurlijk veel jongens.”

Zondag speelt Haelen voor de tweede keer dit seizoen tegen KSV Horn. Voor Geelen een familiemiddag. „Mijn neef Patrick Cox speelt in het eerste bij Häör. In de heenwedstrijd speelden we tegen elkaar op het middenveld.”

Volle bak

De prestaties van het team zijn dit seizoen meer dan prima. Haelen verloor pas één keer (op de laatste zondag van november thuis tegen HBSV) en hijgt dus in de nek van koploper Panningen. „Nu wij zo hoog staan, moeten we de kans om te promoveren zeker grijpen. We zijn volle bak in de race voor de derde periodetitel. Maar als je gedeeld eerste staat, dan moet er nog maar één doel zijn en dat is kampioen worden. En mocht dat uiteindelijk niet lukken, dan is dat ook geen schande.”