Dier van de week: Caviadames Olga en Brenda willen graag wennen aan een nieuw baasje

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Deze week zet Saskia Thijssen een duo in het zonnetje: de caviadames Olga en Brenda.

Redactie

Wie zijn Brenda en Olga en wat doen ze in het asiel?

„Brenda en Olga zijn cavia’s van naar schatting één tot twee jaar oud. Ze zijn achtergelaten bij een kinderboerderij en zo in ons asiel terechtgekomen. De meiden zijn allebei hartstikke bang en lijken niet gewend te zijn aan mensen. We gunnen deze meiden een beter leven bij een fijn baasje.”

Hoe is een cavia als huisdier?

„Tamme cavia’s zijn dol op aandacht. Ze zijn erg sociaal en worden graag geaaid en met de hand gevoerd. Het zijn spraakzame huisdieren die veel geluiden kunnen maken zoals knorren, piepen en grommen. Cavia’s pruttelen of piepen zachtjes als een teken van genegenheid, en ze spinnen zelfs. Cavia’s kunnen vijf tot zeven jaar oud worden.”

Wat hebben ze nodig qua verzorging?

„Cavia’s hebben behoorlijk wat ruimte nodig, minimaal 2,5 vierkante meter voor een koppeltje. Cavia’s kunnen zowel binnen als buiten leven. Ze hebben dagelijks vers water, voer en hooi nodig plus een portie groenten.”

Gun jij deze angstige dames een mooi leven als huisdier? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.