Limburg ruilt massaal oude wasmachines en drogers in

Wasmachine en droger – inruilactie | recyclekorting tot wel € 400,-.© Joaqun - stock.adobe.com

Heb je thuis nog een oude en energievretende wasmachine of droger staan? Een nieuw energiezuiniger apparaat levert een forse besparing op de energierekening op. Zeker gelet op de huidige energietarieven! Het vervangen van een wasmachine of droger is tevens nu extra voordelig tijdens de inruilactie bij de Limburgse elektronicagigant EP:Tummers.

Aangeboden door EP:Tummers

InruilactieEP:Tummers stelt milieu en duurzaamheid centraal in alles wat ze doen. Dat betekend dat er duurzame keuzes worden gemaakt met betrekking tot de activiteiten, zowel in economisch, technologisch als ecologisch opzicht. Een van deze activiteiten is de welbekende wassen en drogen-inruilactie.

Gedurende deze actie kunnen oude of defecte wasmachines en drogers worden ingeruild voor een nieuw exemplaar. Het apparaat dat wordt ingeruild, levert direct geld op welke in de vorm van recyclekorting op een nieuwe wasmachine of droger. De korting kan oplopen tot wel € 400,-! EP:Tummers geeft de oude en defecte apparaten een tweede leven door ze op de juiste manier af te voeren, waarmee ze gerecycled worden tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast worden ook schadelijke CFK’s (een sterk broeikasgas), die zich in het isolatiemateriaal en/of koelmiddel van het apparaat bevinden, vernietigd. Hiervoor werkt EP:Tummers uitsluitend samen met WEEELABEX gecertificeerde afvalverwerkers. Kortom; inruilen is goed voor het milieu én de portemonnee!

 

Hoe werkt de wassen/drogen inruilactie?Heel simpel! De enige voorwaarde is dat je een oude wasmachine of droger inruilt bij aankoop van een nieuw exemplaar. Het maakt niet uit hoe groot het apparaat is wat je inruilt en of het een werkende is. Heb je nog een defecte wasmachine of drogers staan dan kun je dus ook gebruik maken van deze inruilactie! Je aankoop wordt tevens gratis bezorgd in héél Limburg.

Besparing energiekostenNieuwe modellen wasmachines en drogers verbruiken een stuk minder stroom dan oude modellen. Op de lange termijn kan een model dat duurder is in de aanschaf, dus tóch voordeliger zijn. Op je energierekening kun je uiteindelijk honderden euro’s besparen, zeker gezien de huidige energietarieven!

Om dit te verduidelijken, hebben we een eenvoudig rekenvoorbeeld voor je gemaakt, waarbij we uitgaan van een gemiddelde levensduur van 10 jaar:

Bovenstaande tabel is gebaseerd op Miele WEF 375 WPS PowerWash, 8kg wasgoed, 49 kWh per 100 wasbeurten op 1600 toeren met het eco-wasprogramma en een energieprijs van € 0,40 per kWh.

Bovenstaande tabel is gebaseerd op Miele WEF 375 WPS PowerWash, 8 kg wasgoed, 49 kWh per 100 wasbeurten op 1600 toeren met het eco-wasprogramma en een energieprijs van € 0,40 per kWh.

Wij hebben de energiezuinige apparaten voor je op een rij gezet:Label ALabel BLabel C Label D 

Wil je gebruik maken van de inruilactie?Kijk op www.eptummers.nl/inruilactie of bezoek één van de 8 winkels in Limburg.