Teken van Verdienste voor baas A2-project Maastricht: ‘Jouw voetafdrukken staan nadrukkelijk en blijvend op de Groene Loper’

© Annemiek Mommers

Maastricht -

Directeur Louis Prompers van het A2-projectbureau heeft donderdagmiddag uit handen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake het Teken van Verdienste van de stad Maastricht gekregen.

Annelies Hendrikx

Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de voormalige Theresiaschool, waarop niet alleen Prompers, maar het hele projectbureau afscheid nam. Het bureau sluit per 1 april de deuren, na zestien jaar lang de bouw van de Koning Willem Alexandertunnel en de aanleg van de Groene Loper te hebben begeleid. Al die tijd was Louis Prompers (72) het gezicht van dit bureau.

Grote bijdrage

Hij ontving de stedelijke onderscheiding dan ook vanwege zijn „grote bijdrage aan de realisatie van één van de grootste infrastructurele - én stadsontwikkelingsprojecten van Maastricht”. Penn roemde zijn deskundigheid en enthousiasme. „We kunnen niet anders dan stellen dat jouw voetafdrukken heel nadrukkelijk en blijvend op de Groene Loper staan.”

Annemarie Penn en Louis Prompers bij de opening van de tunnel in december 2016.© Harry Heuts

Betrokkenheid

Het Teken van Verdienste is een onderscheiding voor personen die jarenlang met betrokkenheid een functie hebben vervuld bij de overheid of bij een organisatie die belangrijk is voor het bestuurlijke, economische, culturele of sociale functioneren van Maastricht.

Lees ook: Taak van Projectbureau A2 Maastricht zit erop