Greutsj doet oproep kinderen in Odessa te steunen

Galina tussen de kinderen die les van haar krijgen.© De Limburger

Sittard-Geleen -

Greutsj, organisatie voor kinderactiviteiten in de Westelijke Mijnstreek, doet een oproep om Galina Siryakova uit Oekraïne te steunen bij haar lessen aan kinderen in Odessa.

Redactie

„Dat kan door geld te doneren of door Engelstalige kinderboeken te sturen”, aldus Michel van Dijke van Greutsj.

Docente Siryakova (30) geeft vrijwillig kinderen in Odessa in het weekend zo’n vijf uur Engelse les in haar eigen woning. Ze is ook steunpilaar en klankbord voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar in haar omgeving. Behalve boeken wil ze ook een whiteboard aanschaffen voor de lessen.

Van Dijke heeft contact met haar gehad. „Het is verschrikkelijk als ik de verhalen van Galina hoor over hoe de kinderen daar in oorlogstijd moeten leven. In de winter is er vaak geen elektriciteit, 16 uur per dag zonder stroom is niet niks in hartje winter. Ook verblijven ze geregeld in schuilkelders. De impact die dit heeft op deze jonge kinderen is niet voor te stellen.”

Belangstellenden die steun willen geven aan project ‘Marischka’, vernoemd naar een 14-jarig meisje dat veel te verduren had in de oorlog, kunnen voor meer informatie een e-mail sturen naar: michel.vandijke@ecsplore.nl.